Ta vikend je v Brdih (tako slovenskih in italijanskih) potekal večji športni dogodek, ki ima veliko veljavo na italijanskem športnem zemljevidu. Sodelovanje organizatorjev športnih, turističnih in družabnih prireditev je ponudilo meddržavni (regionalni) športni dogodek Ecomaratona CollioBrda, kjer so pohodniki in tekači se lahko preizkušali na različno dolgih trasah, in ki so potekale tako na italijanski strani Brd (Collio), kakor tudi na slovenskih Brdih.

Na dogodek so bili povabljeni tudi mali vitezi, ki so se ga udeležili v večjem številu. Kljub slabšemu nedeljskemu dnevu (deževje) so se udeležili pohoda, izkoristili dan za druženje in izlet. Z njimi je bil tudi Bogomir Dolenc, ki pa je v Krminih odtekel tekaško traso dolgo 46 km.

Italijanski organizator dogodka, skupaj z slovenskim organizatorjem namenjajo donacijo za ustanovo Mali vitez in tako skupaj podpirajo gibanje za male viteze. Podpora dobiva toliko večjo pomembnost saj to pomeni, da se dogajanje, ki ga kreira Boogmir Dolenc s svojimi ekstremnimi tekaškimi projekti, dobiva podporo tudi izven meja Slovenije. Celotna sredtsva donacije, ki bodo namenjena ustanovi Mali vietz bodo predana tekaču in malim vitezom na dogodku Praznik česenj, ki letos poteka 9. junija v Brdih.