Dan 10 je tekaški dogodek, ki poteka v torek 10. septembra 2019 z startom v Kuzmi ter končnim ciljem v Selnici ob Dravi. Odzivi lokalnih skupnosti, športnih društev, športnikov in posmaeznikov so skreirali izjemni dan, kjer se bodo vrstile lokalne prireditve, sprejemi in podpora tekača.

Spremljanje tekača z tekači skozi Gornjo Radgono in skupni tek do meje z občino Apače.

Gremo laufat Apače, lokalni dogodke za zdravje in promocijo športa – tekača bodo pričkali že na vstopu v občino Apače in ga s štafeto pospremili vse do središča dogajanja v Apačah, ga pozdravili in zaželeli srečno pot naprej do cilja. Občina Apače tudi donira sredstva na ustanovo Mali vitez kot pomoč njihovim rehabilitacijam in so tako eden večjih podpornikov projekta.

Osnovna šola Kungota teče z Bogomirjem Dolencem – vodstvo šole in njihov kolektiv so se odločili ta dan nameniti za šport, tako bodo imeli športni dan in eden izmed možnih izbirnih vsebin bo tudi tek ter spremljanje učencev in učenk skozi del občine Kungota. Zbirno mesto in pozdrav bo na šolskem igrišču osnovne šole Kungota.

Maribor laufa – Maribor in športna zveza Maribor prireja sprejem tekača v središču Maribora, na trgu generala Maistra pred stavbo občine MO Maribor. Skupina tekačev bo Bogomirja že pričakala na vstopu v Maribor (Šentiljska cesta), z njim tekla vse do osrednjega kraja mesta zbiranja, nato pa sledi skupni tek vseh tekačev v smeri Selnice ob Dravi. Pobudi teka so se odzvali mnogi, tako Mariborski tekači, kakor PYA vadbeni center ter mnogi ostali posamezniki. Organizira se avtobusni prevoz tistih tekačev, ki bodo tekli vse do Selnice ob Dravi, tako da bo prevoz nazaj v Maribor urejen!

Skupni tek in tek skozi Selnico ob Dravi bo posebnega pomena, kjer se bo v spomin na Anžeta mu poklonilo na poseben način, nato se tek zaključi pred stavbo občine Selnica ob Dravi, s sprejemom in pogostitvijo vseh tekačev.


Poseben dan bo tudi naslednji dan, ko se tekač in ekipa odpravljajo na zadnje tekaški dan proti cilju v Črni na Koroškem. Začetek teka bo z sošolci in sošolkami Anžeta in kjer bodo skupaj odtekli krog po Selnici ob Dravi, na trasi med osnovno šolo Selnica ob Dravi in stavbo občine Selnica od Dravi. Z tekačem bodo tekli tudi učitelji in učiteljice ter drugi kolektiv iz osnovne šole Selnica od Dravi