Tako kot zadnja leta je Konjiški maraton podprl športnika Bogomir Dolenca z povabilom na letošnjo izvedbo tekaškega dogodka v Slovenskih Konjicah. 

Letošnji Konjiški maraton je bil prav poseben; ne samo zaradi razmer in upoštevanja vseh priporočil zaščite in ukrepov NIJZ, temveč zaradi izvedbe v dveh delih: tako je 5 km tek potekal v soboto 26. septembra v popoldanskih urah, 10 km tek pa v nedeljo 27. septembra ob 10. uri.

 

 

Bogomir Dolenc je zadnja tri leta ambasador Konjiškega maratona z zgodbo, zaradi katere teče. Prav tukaj so organizatorji dogodka prepoznali vlogo tekača in ga povabili med ambasadorje in tako podprli dobrodelnost. Letos je s to vlogo Bogomir Dolenc nastopil na obeh tekaških dogodkih, kjer je v soboto odtekel 5 km razdaljo in v nedeljo še 10 km razdaljo. 

*****************

Na koncu še pohvala celotni ekipi KM in vsem prostovoljcem, ki jim je uspelo kljub mnogim preprekam in dodatnim ukrepom organizirati, izpeljati in zaključiti eno večjih športnih prireditev v letu 2020. Razumemo ves trud, ki je bil vložen v prireditev, prav tako pa zagotovitev vseh varnostnih zahtev s strani NIJZ, ki so bile korektno in brez kakršnih koli prekrškov izvedene s strani vseh udeležencev.