ŠPORTNO-DOBRODELNI PROJEKT OKROG SLOVENIJE 2019 – za male viteze

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan bo 100 km, ki pa se bo glede na konfiguracijo terena in psiho/fizično utrujenost tekača prilagajala. Cilj tekača in ekipe bo prispeti na cilj ob predvidenem datumu.

Tekača se bo lahko virtualno spremljalo preko GPS povezave, prav tako bo z njm ožja ekipa s spremljevalnim vozilom. Projekt »Okrog Slovenije 2019« se bo v letu 2020 nadaljeval, za isti namen in sicer kot projekt »Okrog Slovenije 2020«, kjer bo tekač odtekel 2020 km v 20 dnevih.

TRASA CELOTNEGA PROJEKTA

NAMEN projekta

Primarni oz. osnovni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze. Sredstva se zbirajo kot:

  • donacije podjetij in organizacij,
  • SMS donacije
  • prostovoljni prispevki posameznikov.

CILJI projekta

Primarni oz. športni cilj projekta je razdalja (1200+ km), katero želi ekstremni tekač Bogomir Dolenc preteči v 12 dneh.

Sekundarni cilji so sledeči: sporočilna vrednost, osveščanje o bolezni rak, zavedanje o zdravem načinu življenja, zdravega gibanja in o pomembnsti zdravja.

Želite pomagati tudi Vi?

DONIRAJTE ZA MALE VITEZE TUKAJ