Občina Ilirska Bistrica, skupaj z TD Bistrc je podprla in bo sodelovala v športno-dobrodelnem projektu Okrog Slovenije 2019 – za male viteze.

 

 

Občina Ilirska Bistrica je sodelovala z pripravo in izvedbo enega izmed dvainštiridesetih maratonov že v lasnkem letu (20. dnevni maraton, dne 13. september 2018), kjer so pripravili lep športno tekaški dogodek v središču mesta in na katerem se je zbralo veliko lokalnih tekačev, vključno z sodelovanjem športnih društev in športnikov.

Sodelovanje in pomoč tekaču ter ekipi so izrazili tudi v letošnjem projektu, kjer bo Bogomir Dolenc prav v Ilirski Bistrici končal svoj 5. dnevni tek – dan 5: relacija Seča/Sečovlje – Dragonja – Črni kal – Kozina – Ilirska Bistrica (link, dolžina teka 83 km). Tekači in športniki iz Ilirske Bistrice bodo tekača in ekipo pričakali že na vstopu / na meji občine Ilirske Bistrice in z njim tekli vse do dnevnega cilja, ki bo pred stavbo občine Ilirska Bistrica. Prav tako bodo z njim tekli naslednji dan in ga pospremili na Sviščake. Več o programu in sodelovanjeu bo javljenju v nadaljevanju.

Lokalna skupnost, skupaj z občino Ilirska Bistrica bodo namenili tudi donacijska sredstva za pomoč in rehabilitacijo malih vitezov.