Občina Ormož je del Prlekije, pokrajine med Muro in Dravo. Leži med slovensko-hrvaško mejo ter Gornjo Radgono in Ptujem. S tremi izrednimi dobrinami se Ormož lahko postavlja: z vinom, neokrnjeno pokrajino in ljudmi.

In prav ljudje, ki tam živijo so povabili tekača in ekipo z željo pripeljati enkraten športno-dobrodelni projekt tudi v njihovo središče mesta.

Dan 9, nedelja 8. september 2019 je deveti zaporedni ekstremni tek, ki se pričenja ob 8. uri zjutraj v Podčetrtku in se nadaljuje v smeri Rogaške Slatine, Rogatca in Podlehnika ter nato Cirkulan, Gorišnice, Ormoža in se zaključuje v večernih urah v središču Ljutomera.

Občina Ormož, športne organizacija in ljudje, ki živijo za šport in dobrodelnost bodo pripravili program spremljanja tekača, s sprejemom v središču mesta in nato še nadaljevanje spremljanja tekača proti Ljutomeru. V središču mesta do osrednjega trga bodo z njim tekli tudi otroci, kar je izredno lepa in predvsem športna gesta, s katero prav Bogomir Dolenc želi spodbudit tudi mlade in otroke v gibanje.