V soboto 10. oktobra 2020 je Bogomir Dolenc točno ob 10.1o uri pritekel na ploščadi Zdraviliškega trga v Rogaški Slatini, kjer se je srečal s predstavniki Športne zveze Rogaška Slatina.

 

 

Zadnja leta občina Rogaška Slatina skupaj z Športno zvezo Rogaška Slatina in drugimi lokalnimi organizacijami podpira gibanje in šport, s katerim Bogomir Dolenc pomaga zbirati sredstva za pomoč otrokom in mladostnikom, ki prebolevajo ali so preboleli raka. 

V letu 2020 bi moral v Rogaški Slatini biti prav poseben dogodek – zaključek športno-dobrodelnega projekta Okrog Slovenije 2020 – za male viteze, kjer bi se na lokalnem dogodku z tekaškim dogodkom zaključil letošnji dobrodelni projekt. Glavna podpornika projekta sta bila prav občina Rogaška Slatina in Športna zveza Rogaške Slatine. Projekt je zaradi situacije z epidemijo in stanjem okolja v vezi tega bil odpovedan.

 

Na obojestransko željo in pobudo je prav 10.10.2010 Bogomir Dolenc naredil zaključni simbolični tek iz Poljčan z ciljem prav v središču Rogaške Slatine. Tako so skupaj podprli nadaljno promocijo dobrodelnosti in skupne pomoči otrokom z rakom za naslednja leta.